N baan

In 1995 werd besloten om een nieuwe tentoonstellingsbaan te gaan bouwen. Het zou een combinatie moeten worden van H0 en N schaal, de H0 baan zou op de voorgrond komen en de N baan op de achtergrond. beide gedeelten moesten onafhankelijk van elkaar kunnen werken.

Naar het nodige onderzoek kwam men tot de conclusie dat deze combinatie op een baan een onrealistisch geheel zou worden bij een baandiepte van 60 cm.

depercee2

Daarom besloot men de nieuwe tentoonstellingsbaan in schaal N te bouw waarmee men in oktober 1995 begon.

Er is uitgegaan van 5 modules van elk 120 cm, de diepte van de voor module is 60 cm en die van de achter module 4 cm zodat de totale afmeting van de baan 800 cm bij 100 cm werd.

  spoorplan N

Het sporenplan was een dubbelbaans hoofdspoor met een schaduw station opgebouwd in twee delen. Aan de voorkant kwam een paradebaan met station met daarbij een klein rangeerterrein. Het landschap zou licht glooiend landschap worden dat niet bepaald land en tijdvak gebonden was zodat er met allerlei treinen gereden kon worden

IMG_0132

DePercee-N-spoor-tentoonstellingsbaan.mpg

in 2018 heeft men het plan gemaakt om de N baan in de vorm van een “L” te verlengen en de hele baan op het “dinamo” systeem aan te sluiten, zodat zowel analoog als digitaal gereden kan worden. Hiermee werd de baan ook geen tentoonstellingsbaan meer maar gewoon de N baan van de club.

Het nieuwe railplan werd aangesloten op het bestaande en de bedrading werd losgekoppeld om het dynamo systeemte kunnen invoeren. De baan is nu in aanbouw maar wel bereidbaar.