H0 tentoonstellingsbaan

De eerste ideeën voor de bouw van een nieuwe tentoonstellingsbaan, ditmaal weer in de schaal 1:87 hebben plaats gevonden rond het jaar 2003. Na enige discussie is een voorstel getekend met behulp van het computerprogramma Wintrack, waardoor tevens een 3-dimensionaal beeld van het ontwerp kon worden getoond.

IMG_0004

Het landschap op de modulebaan is sterk bepalend voor het karakter en de uitstraling van de baan. Als uitgangspunt wordt het ontwerp van de N-tentoonstellingsbaan gebruikt. Niet te druk, vloeiende, lijnen en een logische opbouw.

IMG_0011

Aangezien ook het landschap sterk bepalend is voor de inzet van het rijdend materieel zal worden gekozen voor een licht bergachtig gebied à la de Ardennen, waardoor allerlei soorten treinen kunnen worden ingezet.

Ook de situering in de tijd zal vrij neutraal van opzet moeten zijn, zodat zowel met moderne treinen , als ook met stoomtreinen, Franse, Duitse,Belgische, Zwitserse en Nederlandse treinen kan worden gereden.

Aan de linker zijde van de baan is een landschap met boerderij gesitueerd ,Aan de rechter kant bestaat het landschap uit een mergelgroeve en centraal op de baan is het station gepland.                                                                                 Op de baan kan zowel zo wel analoog als digitaal gereden worden.

IMG_0010