Een foto reportage Aachen West tot aan Montzen (lijn 24)

mario

door Mario Beekwilder

Deze foto’s heb ik gemaakt tijdens een wandeling langs de spoorlijn Aachen West Gbh tot aan Montzen.( een stukje van de montzen-route ) Of beter gezegd: tijdens een autotochtje van punt naar punt om zo enkele leuke camera posities te vinden

Een tip als je zelf ook naar hen West gaat: meld je even bij het goederen perron en vraag een geel hesje. Met zo’n ding aan mag je best wat rondstruinen over het verlaten deel van de sporen.

 De  brug bij Moresnet   is erg indrukwekkend. Wees erg voorzichtig als je omhoog klimt om bovenop een kijkje te nemen. De brug zelf mag je zeker niet op, en er is ook echt geen wandelpad naast het spoor.

 Het rangeer- en opstelstation bij Montzen is ook heel aardig om te bezoeken. Er ligt  een verlaten loods waar je eens doorheen kunt wandelen. Het grote emplacement is nog een heel klein beetje in gebruik. 1 maal per uur komt van beide kanten een goederentrein langs, meestel een Class 66 met ketelwagons.

 Er zijn veel meer “spotters” die af en toe foto’s maken van deze lijn en dat op hun website plaatsen. Kijk Deze bijvoorbeeld maar .Een overzicht van nog meer oude spoorlijnen in België kun je hier vinden.

www.oude-spoorlijnen.be/

fotoreportage vanaf Picasa